ایرانگردی
شبهای فیلم ایران در مقدونیه که با نمایش آخرین فیلم عباس کیارستمی در محل سینماتک اسکوپیه جمعه شب گشایش یافت، به کار خود ادامه میدهد.
این رویداد با نمایش فیلم «ماهی و گربه» و برپایی کارگاه پژوهشی توسط سازنده آن، شهرام مکری، و مشارکت استادان و فعالان امور فرهنگی و هنری ادامه دارد.
حاضران در گفتوگوهای تخصصی کارگاه یادشده با علاقه بسیار درباره ویژگیهای فیلم «ماهی و گربه» و تداوم رویکرد شاعرانه و انسانی سینمای چهار دهه اخیر ایران به تبادل نظر نشستند.
آقای کنراد، رئیس آکادمی هنر اروپا در لندن که در نمایش فیلم یاد شده حضور داشت، شاعرانگی سینمای ایران را دارای وجوه گوناگونی دانست که به جنبههای تغزلی محدود نمی شود بلکه فکر و زیست معنوی ایرانیان را در گستردهترین صورت باز میتابد.
به گفته کنراد، جنگل محل وقوع داستان فیلم «ماهی و گربه» یادآور باغ ایرانی است که برعکس پارکهای غربی تنها به کار آرامش نمیآید، بلکه زندگی و گفت و شنود و دیدار زندگیساز مردمان در آن جریان دارد.
شهرام مکری در گفتارهای خود با یادآوری امکان و ضرورت تفسیر برانگیزی سینمای هنری و ابراز خوشحالی از دقت نظر بینندگان مقدونیه ای فیلمش گفت: ما در عالم سینما فیلم هایی داریم که هدف و مضمون آنها توسعه زبان سینماست و مستقیم به درج و نشر پیام نمی پردازند. البته با توسعه این زبان است که گونههای سینمای پیام گرا میتوانند به موفقیت دست یابند.
مکری در بخشی از سخانش ابراز داشت که موافقت دارد فیلم های ایرانی همچون باغ ایرانی محل گفت و شنود میباشد و خوشنود است که فیلم «ماهی و گربه» چنین ارتباطی با تماشاگران برقرار کرده است.
شبهای فیلم ایرانی با نمایش سه فیلم «ملبورن» از نیما جاویدی، «امروز» رضا میر کریمی و «رخ دیوانه» از ابوالحسن داوودی ادامه دارد. این برنامه با یاری رایزنی فرهنگی ایران در مقدونیه و همکاری سفارت ایران و دفتر مستقل فیلم در تهران برگزار شده است.
ا.ا